Onze zekerheden

Gewoon voor de zekerheid

Meer weten over onze zekerheden? Hier vind je wat je zoekt.

Logo ANVR

ANVR

Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR)
De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) is de moederorganisatie van meer dan 650 reisorganisaties met in totaal 2200 vestigingen en stelt zich ten doel u maximale kwaliteit te bieden.

Om vreedzaam te kunnen reizen is het belangrijk om veiligheid in te bouwen. Bij het zoeken naar een reis kom je regelmatig het ANVR-logo tegen. Wat houdt dit in en wat heeft het jou als reiziger te bieden?
We geven je zes redenen waarom het verstandig is om bij het boeken van je vakantie of zakenreis op het ANVR-logo te letten.

1. Eerlijke voorwaarden
2. Uw geld in goede handen
3. Veilig reizen
4. Kwaliteit voorop
5. Verantwoord reizen
6. Zekerheid bij klachten

ANVR Reizigersvoorwaarden
Buitengewoon Reizen.nl (KvK 05076604) is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigervoorwaarden (Reis- en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement Voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk is vermeld dat dit niet het geval is.

ANVR Boekingsvoorwaarden
Wanneer wij 1 aanbieder of dienstverlener voor u boeken, zijn de ANVR Boekingsvoorwaarden van toepassing.
Bijvoorbeeld: Wanneer wij een hoog-laag bed + een scootmobiel boeken boeken wij dit bij 1 leverancier of dienstverlener waardoor de ANVR Boekingsvoorwaarden van toepassing zijn.
In dit geval is alleen de dienstverlener verantwoordelijk voor de uitvoering en kwaliteit van deze dienst.
Als u klachten heeft over de uitvoering van deze dienst, dient u zich te wenden tot die dienstverlener.

De voorwaarden van de dienstverlener zijn te vinden op de website van de dienstverlener of zijn te vinden op Vervoersvoorwaarden.
In dat geval zijn op onze dienstverlening de ANVR-boekingsvoorwaarden van toepassing en in gevallen waarin reisarrangementen gekoppeld zijn, zijn ook de ANVR-GRA-voorwaarden van toepassing. Door uw bevestiging te accepteren, gaat u akkoord met deze voorwaarden.
U vindt deze voorwaarden op ANVR Reizigersvoorwaarden PDF bestand.

Controleer in twee gevallen achteraf of de Voorwaarden Gekoppeld Reisarrangement ook op u van toepassing kunnen zijn:
A. als u tijdens hetzelfde bezoek apart op of via onze website een ander type reisdienst heeft geboekt en betaald, na het boeken van deze reisdienst; of
B. als wij na het boeken van de eerste reisdienst op onze website gericht de boeking van een ander type reisdienst bij een andere handelaar hebben gefaciliteerd, en u binnen 24 uur na boeking van de eerste reisdienst ook dit andere type reisdienst hebt geboekt.

ANVR Reisvoorwaarden
Wanneer wij voor u twee aanbieders of dienstverleners combineren, zijn op dit pakket de ANVR Reisvoorwaarden van toepassing evenals onze aanvullende voorwaarden.
Indien de reis reisdiensten van verschillende dienstverleners omvat, gelden ook de voorwaarden van die dienstverleners; deze voorwaarden mogen echter geen afbreuk doen aan de ANVR-reisvoorwaarden of wettelijke rechten.
Indien er aanvullende voorwaarden van toepassing zijn, vermelden wij dit expliciet.

Hier vind je de Aanvullende voorwaarden voor toegankelijk reizen, ons Aanvullende voorwaarden voor toegankelijk reizen en de ANVR Touroperator Voorwaarden.

Bij schriftelijke of mondelinge acceptatie van de door ons opgestelde offerte gaan wij ervan uit dat u de ANVR-Reizigervoorwaarden (Reisvoorwaarden en/of Boekingsvoorwaarden en/of Voorwaarden Koppelreisarrangement), aanvullende voorwaarden en privacybeleid heeft gelezen, begrepen en hiermee akkoord gaat.
Voor meer informatie zie  www.anvr.nl.

Log SGRZ

SGR

Ons bedrijf is aangesloten bij SGR

Buitengewoonreizen.nl (KvK 05076604) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl.
Als wij en/of een bij de SGR aangesloten dienstverlener failliet gaan, kunt u een beroep doen op de garantieregeling indien en voor zover de regeling daarin voorzietwww.sgr.nl/garantieregeling).

Boek uw reizen altijd bij een bij de SGR aangesloten reisorganisatie!

Per 1 februari 2021 rekenen SGR-deelnemers een bijdrage van € 5,- per persoon per boeking.

Logo SGR

SGR Z

Ons bedrijf is aangesloten bij SGRZ

SGRZ is een garantiefonds voor de zakelijke markt.

Klik hier voor de SGRZ Garantieregeling.

Meer informatie SGRZ.

Logo Calamiteitenfonds

Calamiteitenfonds en Meer

Calamiteitenfonds

Daarnaast zijn wij aangesloten bij het Calamiteitenfonds (CF), waardoor ook de garantieregeling van het CF van toepassing is. U kunt dit controleren op Calamiteitenfonds.
Bij een calamiteit kunt u aanspraak maken op de CF-garantieregeling ( Garantieregeling) indien en voor zover de regeling daarin voorziet.

Betere feestdagen
Bij het samenstellen van onze reizen houden wij rekening met mens, milieu, natuur en cultuur, zodat niet alleen de vakantie voor u bijzonder is, maar ook toekomstige generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van de ongerepte natuur, de lokale cultuur opsnuift, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan duurzame ontwikkeling op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Bestrijding van kindersekstoerisme

Wij ondersteunen actief de ANVR en ECPAT/Defensie voor Kinderen in de strijd tegen kindersekstoerisme in vakantielanden. Wij nodigen u uit om samen met ons alert te zijn en vermoedens van seksueel misbruik van kinderen te melden kindersekstoerisme melden.

Hoe wordt uw reservering verwerkt?
Indien de reservering via Toegankelijk Reizen Nederland is gemaakt, ontvangt u binnen 48 uur de factuur/bevestiging per e-mail.
De aanbetaling en restantbetaling dient te geschieden conform de opgave op uw factuur.
Ongeveer 2 weken voor vertrek worden uw reisbescheiden in uw persoonlijke reisomgeving opgemaakt.

Legale informatie

Legale informatie

De aan u aangeboden combinatie van reisdiensten is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 215/2302. Dit betekent dat u aanspraak kunt maken op alle EU-rechten die van toepassing zijn op pakketreizen. Wij zijn volledig verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de gehele pakketreis. We hebben ook een wettelijk verplichte bescherming om u te vergoeden en, als de reis is inbegrepen in de pakketreis, om u te repatriëren als we insolvent worden.
Meer informatie over de belangrijkste rechten onder Richtlijn (EU) 2015/2302 Belangrijkste Rechten Pakketreizen.