Onze zekerheden

Voor de zekerheid

Meer weten over onze zekerheden? Hier vindt u wat u zoekt.

Logo ANVR

ANVR

Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR)
De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) is de moederorganisatie van meer dan 650 reisorganisaties met in totaal 2200 vestigingen en streeft ernaar u maximale kwaliteit te bieden.

Om vreedzaam te kunnen reizen, is het belangrijk om veiligheid in te bouwen. Bij het zoeken naar een reis kom je regelmatig het ANVR-logo tegen. Wat houdt dit in en wat levert het jou als reiziger op?
We geven je zes redenen waarom het verstandig is om bij het boeken van je vakantie of zakenreis op het ANVR-logo te letten.

1. Eerlijke voorwaarden
2. Uw geld in goede handen
3. Veilig reizen
4. Kwaliteit eerst
5. Verantwoord reizen
6. Zekerheid bij klachten

ANVR Reizigersvoorwaarden
Buitengewoon Reizen.nl (Toegankelijk Reizen Nederland) (KvK 05076604) is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR Reizigersvoorwaarden (Reis- en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangementsvoorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website, tenzij uitdrukkelijk wordt vermeld dat dit niet het geval is.

ANVR Boekingsvoorwaarden
Wanneer wij 1 leverancier of dienstverlener voor u boeken, zijn de ANVR Boekingsvoorwaarden van toepassing.
Bijvoorbeeld: Wanneer we een hoog-laag bed + een scootmobiel boeken, boeken we deze bij 1 leverancier of dienstverlener zodat de ANVR Boekingsvoorwaarden van toepassing zijn.
In dit geval is alleen de dienstverlener verantwoordelijk voor de uitvoering en kwaliteit van deze dienst.
Indien u klachten heeft over de uitvoering van deze dienst, dient u contact op te nemen met die dienstverlener.

De voorwaarden van de dienstverlener zijn te vinden op de website van de dienstverlener of zijn te vinden op: Vervoersvoorwaarden.
In dit geval zijn de ANVR boekingsvoorwaarden van toepassing op onze dienstverlening en in gevallen waarin reisarrangementen gekoppeld zijn, zijn ook de ANVR-GRA voorwaarden van toepassing. Door uw bevestiging te accepteren, gaat u akkoord met deze voorwaarden.
U vindt deze voorwaarden op: ANVR Reizigersvoorwaarden PDF bestand.

In twee gevallen dient u achteraf te controleren of de Voorwaarden Gekoppeld Reisarrangement ook op u van toepassing zijn:
a. als u tijdens hetzelfde bezoek een ander type reisdienst apart op of via onze website heeft geboekt en betaald, na het boeken van deze reisdienst; of
b. als wij, na het boeken van de eerste reisdienst op onze website, het boeken van een ander type reisdienst van een andere handelaar gericht gefaciliteerd hebben, en u ook dit andere type reisdienst boekte binnen 24 uur na het boeken van de eerste reisdienst.

ANVR Reisvoorwaarden
Wanneer wij voor u twee aanbieders of dienstverleners combineren, zijn op dit pakket de ANVR Reisvoorwaarden van toepassing, evenals onze aanvullende voorwaarden.
Als de reis reisdiensten omvat van verschillende dienstverleners, zijn ook de voorwaarden van die dienstverleners van toepassing; deze voorwaarden mogen echter geen afbreuk doen aan de ANVR-reisvoorwaarden of wettelijke rechten.
Als er aanvullende voorwaarden van toepassing zijn, vermelden wij dit expliciet.

Hier vind je de Aanvullende voorwaarden voor toegankelijk reizen, ons Aanvullende voorwaarden voor toegankelijk reizen en de ANVR Touroperator Voorwaarden.

Bij schriftelijke of mondelinge aanvaarding van de door ons opgestelde offerte gaan wij ervan uit dat u de ANVR Reizigersvoorwaarden (Reisvoorwaarden en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangementvoorwaarden), aanvullende voorwaarden en privacybeleid heeft gelezen, begrepen en ermee akkoord gaat.
Voor meer informatie zie:  www.anvr.nl.

Log SGRZ

SGR

Ons bedrijf is aangesloten bij SGR

Buitengewoonreizen.nl (KvK 05076604) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl.
Mochten wij en/of een bij de SGR aangesloten dienstverlener insolvent worden, dan kunt u aanspraak maken op de garantieregeling indien en voor zover de regeling hierin voorzietwww.sgr.nl/garantieregeling).

Boek uw reizen altijd bij een bij SGR aangesloten reisorganisatie!

Per 1 februari 2021 rekenen SGR-deelnemers een bijdrage van € 5,- per persoon per boeking.

Logo SGR

SGR Z

Ons bedrijf is aangesloten bij SGRZ

SGRZ is een garantiefonds voor de zakelijke markt.

Klik hier voor de SGRZ Garantieregeling.

Meer informatie SGRZ.

Logo Calamiteitenfonds

Calamiteitenfonds en meer

Calamiteitenfonds

Daarnaast zijn wij aangesloten bij het Calamiteitenfonds (CF), waardoor ook de garantieregeling van het CF van toepassing is. U kunt dit controleren op Calamiteitenfonds.
Bij een calamiteit kunt u aanspraak maken op de CF-garantieregeling ( garantieregeling) indien en voor zover de regeling daarin voorziet.

Betere vakanties
Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mens, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook toekomstige generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van de ongerepte natuur, de lokale cultuur ervaart, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan duurzame ontwikkeling op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Bestrijding van kindersekstoerisme

Wij ondersteunen actief de ANVR en ECPAT/Defensie voor kinderen in de strijd tegen kindersekstoerisme in vakantielanden. Wij nodigen u uit om samen met ons alert te zijn en vermoedens van seksueel misbruik van kinderen te melden op meld kindersekstoerisme.

Hoe wordt uw reservering verwerkt?
Indien de reservering via Accessible Travel Netherlands is gemaakt, ontvangt u binnen 48 uur de factuur/bevestiging per e-mail.
De aanbetaling en restbetaling dient te geschieden conform de opgave op uw factuur.
Uw reisbescheiden worden ongeveer 2 weken voor vertrek in uw persoonlijke reisomgeving opgesteld.

Legale informatie

Legale informatie

De aan u aangeboden combinatie van reisdiensten is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 215/2302. Dit betekent dat u aanspraak kunt maken op alle EU-rechten die van toepassing zijn op pakketreizen. Wij zijn volledig verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de gehele pakketreis. We hebben ook een wettelijk verplichte bescherming om u te vergoeden en, als een reis is inbegrepen in de pakketreis, om u te repatriëren als we insolvent worden.
Meer informatie over de belangrijkste rechten onder Richtlijn (EU) 2015/2302 Sleutelrechten Pakketreizen.