Video over toegankelijk reizen Amsterdam

bloggen

In november 2018 maakten Houssaine el Ichen en Veroniek Maat een korte video over bereikbaarheid in Amsterdam. Veroniek, de eigenaar van Toegankelijk Reizen Nederland, woont sinds 2010 in Amsterdam en Houssaine woont sinds 2018 in Amsterdam. Houssaine komt oorspronkelijk uit Marokko, waar hij zijn bedrijf Disabled Tourist Guide is begonnen. In Marokko gidst hij mensen door de drukke maar mooie straten van de oude stadscentra, naar het prachtige Atlasgebergte en daarbuiten. Zijn website heet Handicap-tourist-guide.com.

Sinds hij in Amsterdam woont, hebben Veroniek en Houssaine besloten om toegankelijke toeristische mogelijkheden in meer talen te gaan promoten, namelijk Arabisch, Frans en Engels. Met Houssaine die Arabisch en Frans spreekt, is het mogelijk om Arabisch en Frans sprekende mensen over de hele wereld te vertellen over de mogelijkheden van toegankelijk reizen in Nederland en daarbuiten.

Hieronder vind je de eerste video over toegankelijk toerisme in Amsterdam.

Video over Toegankelijk reizen in Amsterdam

Vertaling

Houssaine: Hallo vrienden. Vandaag nemen Veroniek en ik je mee op tour door Amsterdam.

Veroniek: Mijn naam is Veroniek van Toegankelijk Reizen Nederland. Ik ben hier vandaag met Houssaine. Hij woont in Amsterdam en heeft een bedrijf genaamd Disabled Tourist Guide. We gaan je een aantal mooie plekjes in Amsterdam laten zien.

De video toont nu Amsterdam Centraal Station, de straat Rokin en de Dam.

Houssaine: Met deze tour laten we zien wat er allemaal mogelijk is voor mensen met een beperking in Amsterdam.

Veroniek: Het doel van deze video is om toegankelijke plekken in Amsterdam te laten zien.

Houssaine en Veroniek: Laten we gaan!

De video toont de toegankelijkheid van:

  • het rijksmonument op de Dam
  • de toegankelijke ingang van de Nieuwe Kerk op de Dam, naast het Koninklijk Paleis
  • de winkelstraat in Amsterdam centrum, Nieuwendijkstraat,
  • de Beurs van Berlage, restaurants en evenementencentrum
  • de lift in de Beurs van Berlage
  • winkels met hellingen
  • de metro-ingang op Amsterdam Centraal Station
  • de lift bij laagdrempelig restaurant 'Loetje' op Amsterdam Centraal Station

Houssaine: We hopen dat je genoten hebt van deze tour met ons. Onze diensten zijn beschikbaar in verschillende talen. Als u een vakantie naar Amsterdam plant, nemen we u graag mee op een gemakkelijke en onvergetelijke tour. Vergeet alsjeblieft niet om deze video te delen met je vrienden en familie.

Veroniek: We hopen dat deze video interessant voor je was en je inspireerde om Amsterdam te bezoeken. Samen bieden we in zeven talen rondleidingen en assistentie in Nederland. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen als u vragen heeft over reizen in Nederland. En vergeet niet deze video te delen met je vrienden en familie. Tot ziens!

Meer video's over toegankelijk reizen in Amsterdam

Volg het Youtube kanaal van Toegankelijk Reizen Nederland voor meer video's over bereikbaarheid in Amsterdam. Het YouTube-kanaal is: https://www.youtube.com/c/Accessibletravelnl1