Nieuwe stadsgids voor Amsterdam

Blog

In nauwe samenwerking met designbureau Field Factors heeft Accessible Travel Netherlands een nieuwe stadsgids met bereikbaarheidsinformatie over Amsterdam ontwikkeld. De stadsgids geeft 5 routes met plattegronden door de verschillende wijken in Amsterdam. De routes gaan langs toegankelijke restaurants, musea en bezienswaardigheden.

De gids is bedoeld voor alle bezoekers van Amsterdam, maar speciaal ontwikkeld voor mensen met beperkte mobiliteit. De routes zijn korter dan de gebruikelijke routes, waardoor ze makkelijker te doorlopen zijn. De routes gaan langs vele restaurants voor regelmatige tussenstops om uit te rusten of te ontspannen. Daarnaast geeft de gids informatie over de bereikbaarheid van vervoersmogelijkheden en de winkelstraten. De gids is bedoeld voor gebruikers van alle leeftijden, senioren, jongvolwassenen en gezinnen met kinderen.

Gedrukte stadsgids

Haal je gedrukte versie van de gids gratis op bij Starbikes Rental in Amsterdam. Adres: De Ruyterkade 143, net achter Amsterdam Centraal Station. Bij deze fietsverhuur kunnen naast rolstoelen ook diverse speciaal voor rolstoelgebruikers aangepaste fietsen worden gehuurd.

Prijzen voor het ontvangen van een gedrukte stadsgids per post:

  • Landelijk één gedrukte gids ontvangen: € 4,50.
  • Ontvang één gedrukte gids internationaal: € 7,50.
  • Elke extra gedrukte stadsgids: € 0,50 exclusief verzendkosten.

Wie en waarom?

De gids is ontwikkeld door Accessible Travel Netherlands in samenwerking met twee andere Amsterdamse bedrijven; Field Factors en Starbikes Verhuur. De gids kwam tot stand met steun van Amsterdam Marketing, Provincie Noord-Holland en Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Het doel van het ontwikkelen van deze gids was om routes te bieden zonder of met zeer beperkte stappen. Langs de routes zijn bruggen te vinden, maar de meest uitdagende bruggen zijn vermeden. De restaurants en bezienswaardigheden in de gids zijn allemaal rolstoeltoegankelijk.

Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.