Spannende en toegankelijke evenementen deze winter (2017-2018)

bloggen

Wil je in de wintermaanden naar Nederland, maar heb je geen idee wat voor toegankelijke evenementen je moet bezoeken? We hebben besloten om te zoeken naar geschikte en leuke evenementen die perfect zijn voor een wintervakantie! Hieronder vind je een lijst met leuke en toegankelijke evenementen die voor jou interessant kunnen zijn.

IJssculpturenfestival Zwolle

Elk jaar vind je in de stad Zwolle de grootste ijssculpturenfestivals van Europa. Meer dan 40 van 's werelds beste ijsbeeldhouwers zullen werken om de meest unieke sculpturen te maken die je ooit hebt gezien. Alle sculpturen zijn gebaseerd op een speciaal thema gekozen door de deelnemers. Het thema van dit jaar is 'Er was eens' en vindt plaats van 23 december tot en met 4e van Maart.

Het festival vindt plaats in de Ishallen in Zwolle. Deze locatie is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel of scootmobiel. Er zijn verschillende toiletten aanwezig voor mensen met beperkte mobiliteit en er zijn toegankelijke parkeerplaatsen beschikbaar. Tot slot is het ook mogelijk voor mensen met een visuele beperking om het evenement te bezoeken. Op bepaalde dagen is het mogelijk om de sculpturen aan te raken.

ABN AMRO World Tennis Tournament

In Rotterdam wordt jaarlijks het grootste indoor tennistoernooi georganiseerd. Ieder jaar wordt congrescentrum Ahoy omgetoverd tot een enorme indoor tennisbaan. Het veld is het middelpunt van spannende gevechten tussen beroemde tennissterren. De 45e editie van het evenement vindt plaats van 12e van februari tot 18e van februari 2018.

Het toernooi vindt plaats in congrescentrum Ahoy. Het centrum heeft veel voorzieningen voor mensen met beperkte mobiliteit. Denk hierbij aan speciale parkeerplaatsen, taxistandplaatsen naast de hoofdingang, diverse rolstoelvriendelijke liften en aangepaste toiletten. Last but not least zijn er ook speciale rolstoelzitplaatsen. Koop hier je tickets.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat het grootste tennisrolstoeltoernooi van Nederland door dezelfde organisatie werd georganiseerd, maar dat er geen informatie beschikbaar is over een mogelijke herhaling dit jaar.

Art Rotterdam-week

In de koude wintermaanden februari kun je het grootste hedendaagse kunstfestival van Rotterdam bezoeken! De 3 grootste hedendaagse kunstexposities van Nederland zijn open voor publiek. Afgelopen jaar hebben meer dan 26.000 bezoekers prachtige kunstwerken kunnen ervaren. Het kunstfestival vindt plaats van 11e van februari tot 18e op meer dan 25 locaties in de stad. Enkele belangrijke locaties zijn de Van Nellefabriek, Kuntshal Rotterdam en het Nederlands Fotomuseum. Voorbeelden van deze grote tentoonstellingen zijn de privécollecties van surrealistische kunst van verschillende verzamelaars.

De grote locaties zijn rolstoelvriendelijk, maar de kleinere pop-up locaties kunnen minder toegankelijk zijn.

Kerstmarkten Dordrecht en Maastricht.

Tot slot, wat is de winter zonder een bezoek aan een prachtige kerstmarkt? Hoewel je in Amsterdam geen enorme kerstmarkt zult vinden, zijn er in andere steden verschillende grote kerstmarkten. In de oude binnenstad van Dordrecht vind je de grootste kerstmarkt van Nederland. Deze stad ligt dichtbij Rotterdam en op slechts 1 uur rijden van Amsterdam. Deze 3-daagse kerstmarkt bestaat uit 200 kramen en is bijna 2,5 kilometer lang. Toegankelijke parkeergelegenheid is beschikbaar in de buurt van de markt.

De tweede grote kerstmarkt bevindt zich in het pittoreske Maastricht. Hoewel deze markt niet zo groot is als andere, bevindt hij zich op het prachtige marktplein. Omdat het marktplein omgeven is door historische gebouwen (denk aan Brussel of Brugge), zijn veel restaurants niet rolstoelvriendelijk en kan het dus moeilijk zijn om rolstoeltoegankelijke toiletten te vinden. Op deze website vindt u echter een lijst die nuttig kan zijn. (https://www.visitmaastricht.com/)