Eurovisie Songfestival Rotterdam 2020

Blog

Het woord is eruit, de 65e editie van het Eurovisie Songfestival vindt in 2020 plaats in Rotterdam! Duncan Laurence won de 64e editie in Tel Aviv met zijn nummer Arcade en daarom organiseert Nederland volgend jaar het spectaculaire evenement.

Het evenement bevat twee halve finales (12 en 14 mei) en een grote finale (16 mei), waar verschillende landen tegen elkaar strijden door hun beste nummer te spelen. Elk land is
vrij om te beslissen of ze hun nummer één ster sturen of het beste nieuwe talent dat ze konden vinden. Van elke halve finale gaan de beste tien door naar de grote finale, wat de grote finale betekent
bestaat uit 20 deelnemers. Het winnende land krijgt traditioneel de eer om gastheer te zijn van het volgende Eurovisie Songfestival.

Tickets voor Eurovisie Songfestival

Tickets zullen beschikbaar zijn rond februari 2020. Zorg ervoor dat je je tickets boekt via de officiële website van Eurovision, om elke vorm van oplichting te voorkomen. Houd de website van Eurovision in de gaten om als eerste een kaartje te bemachtigen! Het evenement heeft een toegankelijke ruimte met veel ruimte voor rolstoelgebruikers, met een geweldig uitzicht op het podium en de artiesten. Wil je geen aankondigingen over tickets of andere aspecten van het evenement missen, klik dan hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van Eurovision. Toegankelijke stoelen kunnen alleen telefonisch geboekt worden via +31 20 225 1116.

Toegankelijke Hotels in Rotterdam

Rotterdam biedt veel mogelijkheden met betrekking tot uw verblijf. We hebben hotels in Rotterdam op een rijtje gezet met toegankelijke hotelkamers en aangepaste badkamers. Door de hotellinks hieronder te bezoeken, kunt u meer details van het hotel vinden, de beschikbaarheid controleren en
prijsstelling.

 • Holiday Inn Express Rotterdam (3 sterren)
 • Ibis Rotterdam Centrum (3 sterren)
 • Van der Valk Rotterdam – Blijdorp (4 sterren)
 • NHow Hotel Rotterdam (4 sterren)

Toegankelijke rondleidingen en activiteiten in Rotterdam en omgeving

We bieden verschillende toegankelijke tours van een hele dag en een halve dag voor het geval je je bezoek aan het Eurovisie Songfestival wilt combineren met culturele activiteiten.

 • Privé architectuur- en geschiedenistour door Rotterdam
 • Autorit naar de molens Koninklijk Den Haag en Kinderdijk
 • Toegankelijke wandeltocht in Den Haag
 • Rondleiding door Den Haag voor blinden of slechtzienden
 • Toegankelijk Dagje strand in Scheveningen of Hoek van Holland
 • Culinaire foodtour Den Haag

Huur een scootmobiel of rolstoel

 • Wij bieden verhuur van mobiliteitshulpmiddelen om uw verblijf gemakkelijk en comfortabel te maken! We kunnen een scala aan apparatuur leveren, waaronder rolstoelen, scootmobielen, douchestoelen, takels, hoog-laag
  bedden, verpleegbedden, matrassen en rollators.

Toegankelijke en privétaxidiensten

 • Reguliere en rolstoeltoegankelijke transfers kunnen geboekt worden voor elke gewenste rit, bijvoorbeeld van Amsterdam Schiphol Airport naar uw hotel of van het hotel naar het Eurovisie Songfestival
  Liedjeswedstrijd. Als u de prijzen van de transfers wilt weten of een reservering wilt maken, neem dan contact met ons op.

Openbaar vervoer in Rotterdam

 • Het openbaar vervoer in en rond Rotterdam wordt verzorgd door het stadsvervoerbedrijf RET (metro, tram, bus), de streekvervoersbedrijven Qbuzz en ConneXXion (bus) en NS (trein).

  Om met de RET te reizen heeft u een OV-chipkaart nodig.
  Deze kunt u kopen bij RET Servicepunten en de verkoop- en laadautomaten in de metrostations. Alle RET Servicepunten zijn bereikbaar met mobiliteitshulpmiddelen.

  Om de metrostations voor iedereen toegankelijk te maken, heeft de RET ervoor gezorgd dat alle Rotterdamse stations zijn voorzien van opritten, liften en roltrappen. In alle metrostations met toegangspoorten is altijd minimaal één poort geschikt voor rolstoelgebruikers.

  De bussen, waaronder de BOB-bus, en de RET-trams hebben allemaal een lage instap. Hierdoor kunnen minder mobiele mensen gemakkelijk in- en uitstappen.

  Bij een aantal bus- en tramhaltes is zelfs de toegang tot bus en tram vanaf de begane grond mogelijk door gebruik te maken van de verlengplaat in het voertuig of door de beschikbaarheid van een verhoogd perron. Helaas is er niet bij alle haltes een gelijkvloerse toegang. Wel maken de gemeenten binnen het vervoersgebied van de RET steeds meer haltes toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking.