Nederlands Toegankelijke Cruiseterminals

Blog

Wanneer u met een cruise reist, is het altijd goed om te weten wat u kunt verwachten in de aankomsthaven. In Nederland zijn er twee grote toegankelijke havens voor het aanmeren van internationale cruiseschepen: Cruise Terminal Rotterdam en Passenger Terminal Amsterdam. We zullen u inzicht geven in wat u kunt verwachten bij aankomst in deze havens. We geven je ook wat achtergrondinformatie over deze havens om kennis te maken met deze historische Nederlandse erfgoedsites.

Felison Cruise Terminal IJmuiden

Felison Cruise Terminal is gelegen aan de Cruiseboulevard in IJmuiden. Aankomen bij de Felison Cruise Terminal zal in stijl zijn. Bij aankomst springt de terminal meteen in het oog. Maar niet alleen aan het ontwerp is gedacht. De terminal heeft een groot parkeerterrein, moderne faciliteiten en een prettige vertrekhal met onder meer een bar, tv-schermen en wifi. Dit alles op slechts een half uur rijden van Amsterdam en Schiphol.

De terminal heeft een lift om de bovenste verdieping te bereiken. Er is ook een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. Alle ruimtes in de Felison Cruise Terminal zijn rolstoeltoegankelijk.

De Felison Cruise Terminal is goed te bereiken met het openbaar vervoer, zoals trein en bus. De halte van de bus bevindt zich op korte afstand van de Cruise Terminal (450 meter). Deze openbaar vervoermogelijkheden zijn rolstoeltoegankelijk. Het is 5 minuten lopen naar de dichtstbijzijnde bushalte. Bij het verlaten van Felison Cruise Terminal gaat u rechtdoor en slaat u de tweede straat rechtsaf de Kanaalstraat in en vanaf hier ziet u de bushalte.

Er is ook een parkeerplaats naast het gebouw.

Excursies aan wal IJmuiden/Amsterdam

Excursies aan wal in IJmuiden/Amsterdam zijn een geweldige manier om uw bezoek aan Nederland te beginnen of te combineren. U kunt een wandel/rollende stadstour boeken of een autorit vanaf de Felison Cruise Terminal.

Als je je reis nog niet hebt geboekt, kun je je toegankelijke excursie boeken bij Accessible Travel Netherlands. Wij bieden rolstoeltoegankelijke excursies aan in IJmuiden/Amsterdam.

Klik hieronder voor de excursie die je graag zou willen zien

Amsterdam Geschiedenis van de stadswandeling

Rondvaart Amsterdam

Rondrit Noord-Holland: Beemster

Begeleide fietstocht Amsterdam

Tour naar Bloementuinen Keukenhof

Rondleidingen op maat behoren ook tot de mogelijkheden.

Cruiseterminal Rotterdam

Cruise Terminal Rotterdam is gelegen op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid. Het ligt midden in het stadscentrum en naast het bruisende mooie Hotel New York. Deze historische vertrek- en aankomsthal was vroeger de plek waar stoomschepen vertrokken om honderdduizenden reizigers naar New York te brengen. Tegenwoordig is dit de haven waar internationale cruiseschepen aanmeren.

Het industrieel erfgoed is aangepast aan de eisen van de moderne tijd en wordt al decennialang gebruikt als locatie voor feesten, congressen en beurzen. Het gebouw heeft een unieke uitstraling door de boogconstructie met grote glazen wanden.

De Cruise Terminal Rotterdam is goed te bereiken met het openbaar vervoer, zoals metro en bus, waarvan de haltes op korte afstand van de Cruise Terminal (250 meter) zijn. Deze openbaar vervoermogelijkheden zijn rolstoeltoegankelijk, wij raden echter aan om de moderne metro te gebruiken. Het is 4 minuten lopen naar de dichtstbijzijnde metro. Bij het verlaten van Cruise Terminal Rotterdam slaat u linksaf en gaat u rechtdoor tot u de metro-ingang ziet. De metroperrons zijn bereikbaar met de lift.

Naast het gebouw is er een (betaalde) parkeerplaats en een grote taxistandplaats.

Excursies aan wal Rotterdam

Excursies aan wal in Rotterdam zijn een goede optie en beginnen voor de terminal of vanaf de parkeerplaats ernaast. U kunt een wandel-/rolltour boeken vanaf de Rotterdam Cruise Terminal of een rondrit.

Als je je tour nog niet hebt geboekt, kun je je toegankelijke kustexcursie boeken bij Accessible Travel Netherlands. Wij bieden rolstoeltoegankelijke excursies aan wal in Rotterdam.

Klik hieronder voor de excursie die je graag zou willen zien

Havencruise Rotterdam

Rondleiding Rotterdam en Havencruise

Autorondrit Den Haag en Kinderdijk

Rondleidingen op maat behoren ook tot de mogelijkheden.

Passagiersterminal Amsterdam

Passenger Terminal Amsterdam ligt aan de rivier het IJ, in het centrum van de hoofdstad van Nederland. In dit bijzondere gebouw worden jaarlijks vele cruiseschepen verwelkomd. Het golfvormige dak, van PTA, symboliseert de verbinding tussen land en zee. Onder dit dak worden jaarlijks 300.000 passagiers verwelkomd om de hoofdstad van Nederland te bezoeken.

Het gebouw wordt ook gebruikt voor meerdere evenementen met een fenomenaal uitzicht over het IJ en de binnenstad. De Passenger Terminal Amsterdam is de ideale locatie voor evenementen. Het transparante en open karakter van de locatie geeft evenementen een prachtig decor.

Het gebouw bevat 3 niveaus, het hoofddek, het promenadedek en het panoramadek. Het gebouw bevat een lift en een roltrap om deze niveaus te bereiken. De terminal is door de centrale ligging en het openbaar vervoer op loopafstand de ideale start voor een bezoek aan Amsterdam. Ook biedt het gebouw goede parkeermogelijkheden.

Bij een bezoek aan Nederland per cruisemaatschappij heb je vaak weinig tijd om de bestemming te verkennen en is het slim om vervoer, tours en eventueel accommodatie van tevoren te regelen. Zeker als je slecht ter been bent en een rolstoel of scootmobiel gebruikt. Het is veel handiger om alles van tevoren te regelen.

Excursies Amsterdam

Excursies in Amsterdam zijn een geweldige manier om uw bezoek aan Nederland te beginnen of te combineren. U kunt een wandel/rollende stadstour of een autorit boeken vanaf de Passenger Terminal Amsterdam.

Als je je reis nog niet hebt geboekt, kun je je toegankelijke excursie boeken bij Accessible Travel Netherlands. Wij bieden rolstoeltoegankelijke excursies in Amsterdam.

Klik hieronder voor de excursie die je graag zou willen zien

Amsterdam Geschiedenis van de stadswandeling

Rondvaart Amsterdam

Rondrit Noord-Holland: Beemster

Begeleide fietstocht Amsterdam

Tour naar Bloementuinen Keukenhof

Diensten die we aanbieden in beide havens

Voor mensen met een handicap die per cruise of veerboot in Nederland aankomen, regelen wij:

  • Toegankelijk vervoer van de cruisehaven naar de accommodatie en Schiphol Airport
  • Accommodatie; toegankelijke appartementen of hotelkamers
  • Rondleidingen in Amsterdam, Rotterdam en het platteland (Zaanse Schans, Volendam, Kinderdijk, Delft)
  • Assistentie van de cruisehaven naar een interessante locatie
  • Huur en levering van mobiliteitshulpmiddelen
  • Scootmobiel
  • Rolstoel
  • wandelaar