Amsterdams Lichtfestival

bloggen

Van 6 december 2013 tot en met 16 januari 2014 is Amsterdam het toneel van het Amsterdam Light Festival.

Amsterdam Light Festival is een winterlichtfestival voor alle leeftijden. 50 dagen lang vormt de historische binnenstad van Amsterdam een uniek decor voor dit internationale licht- en waterfestival. Passend bij het thema 'Building with Light' zijn voor deze tweede editie 30 lichtsculpturen en projecties van internationale kunstenaars geselecteerd. De rondvaart, Water Colors, toont kunstwerken langs de Amsterdamse grachten en de Amstel, terwijl de wandelroute, Illuminade, in het centrum van de stad plaatsvindt.

De Illuminade wandelroute neemt je mee langs enkele inspirerende lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Tijdens deze unieke internationale tentoonstelling presenteren jonge en gevestigde (internationale) kunstenaars hun creaties in de openbare ruimte. Werken omvatten projecties op historische gebouwen, installaties op straat of in openbare parken, of werken die de deelname van bezoekers vereisen. Een unieke ervaring in de donkerste maanden van het jaar. Deze wandelroute is geopend van 12 december 2013 t/m 5 januari 2014.

De Water Colours Bootroute is een bijzondere vaarroute door de grachten van Amsterdam waarbij je kunt genieten van lichtkunst, projecties en installaties van (internationale) kunstenaars.

De Kerst Canal Parade vindt plaats op 21 december vanaf 18:30 uur en duurt ongeveer 45 minuten.

Toegankelijk Reizen Nederland biedt verblijven en tours aan tijdens het Amsterdam Light Festival!

Klik hier als je op zoek bent naar een toegankelijk verblijf in Amsterdam.

Ook gaan we rolstoeltoegankelijke wandel- en fietstochten organiseren. Voor de fietstochten maken we gebruik van rolstoelfietsen, driewielers en gewone fietsen.