Bereikbaarheid van het openbaar vervoer in Den Haag

Blog

De eerste complete oplossing voor het instappen van gehandicapte luchtreizigers

De PRM Transfer Lift is door Prevalis in samenwerking met Schiphol/Axxicom ontwikkeld om PRM-passagiers (Personen met Beperkte Mobiliteit) in of uit hun vliegtuigstoel te tillen en te vervoeren. PRM “Carry-on” passagiers hebben soms volledige assistentie nodig bij het in- of uitstappen van het vliegtuig. De lift is ontwikkeld om het handmatig tillen van PBM-passagiers door luchthavenservicepersoneel te verminderen.

Handmatig tillen is verleden tijd!

Het belang van de PRM Transfer Lift

Het handmatig in of uit hun vliegtuigstoelen tillen van PBM-passagiers is de methode die op de meeste luchthavens over de hele wereld wordt gebruikt. Dit type tillen wordt door de meeste PBM-passagiers als oncomfortabel en ongewenst ervaren. Ook het servicepersoneel van de luchthaven neemt geen genoegen met handmatig tillen, aangezien dit overmatige fysieke inspanning vereist, wat uiteindelijk leidt tot schadelijke gevolgen zoals rugklachten en ziekteverzuim.

Maar wees niet bang, de oplossing is hier! Zoals gezegd heeft Prevalis de PRM Transfer Lift ontwikkeld om het probleem op te lossen. De lift brengt passagiers van en naar alle normale vliegtuigstoeltypes en de meeste business class stoeltypes, aan beide zijden van de cabine, en helemaal van en naar de stoel bij het raam. Meerdere luchthavens hebben interesse in de PRM Transfer Lift of testen het toestel.

Iedereen heeft het recht om te reizen!

Hoe werkt het?

Om te tillen en te verplaatsen, wordt de PRM-passagier uit zijn rolstoel getild, zittend in de in maat verstelbare tilband. Zittend in de PRM Transfer Lift wordt de passagier door het servicepersoneel van de luchthaven naar het vliegtuig gebracht. Handmatig tillen in de gangpadrolstoel is niet meer nodig. Elk vliegtuigeiland kan worden betreden door de PRM Transfer Lift-wielbasis, omdat deze volledig instelbaar is.

Het kost geen extra tijd om de passagier naar zijn of haar aangewezen stoel te brengen. De passagier wordt over de daarvoor bestemde stoelenrij en over eventuele vaste armleuningen in zijn of haar vliegtuigstoel getild. Het maakt niet uit welke stoel in de rij het is, zowel de stoel aan het gangpad als de stoel bij het raam zijn gemakkelijk bereikbaar met de lift, wat handig is omdat passagiers niet altijd hun stoel mogen kiezen.

Het gebruik van de PRM Transfer Lift zal geen vertraging opleveren, omdat de lift gemakkelijk over de luchthaven en het vliegtuig kan worden vervoerd. De lift kan veilig worden toegepast in alle grote vliegtuigtypes, met behulp van de Aviobridge of het platform Ambulift.

Kijk op de website van Prevalis voor meer informatie over de PRM Transfer Lift: https://prevalis.nl/