Bereikbaarheid van het openbaar vervoer in Den Haag

bloggen

'This is Holland' flight experience: een kans om Nederland op een leuke en unieke manier te ontdekken. De splinternieuwe attractie laat je door de inzet van 5D-technologie over Hollands karakteristieke landschappen vliegen. De plekken waar de virtuele vlucht je naartoe brengt zijn onder andere de bloeiende tulpenvelden, de hoofdstad Amsterdam, het gezellige molenstadje de Zaanse Schans. Tijdens deze vliegervaring in Holland worden je zintuigen totaal omvergeworpen door geuren, wind en de fascinerende luchtperspectieven die het biedt.

Bovendien wordt de vliegervaring ingeleid door twee opgenomen shows: Nederland van vroeger en Nederland van nu. Deze twee voorstellingen laten u heel vertrouwd raken met het verhaal van Holland, vanaf de bouw van de eerste dijk tot aan onze tijd. Terwijl u wacht om deze films te zien, zijn er interactieve panelen die uw kennis over Nederland testen door middel van vragen over cultuur en geschiedenis van ons land.

Het gebouw, gelegen aan het Overhoeksplein 51, is bereikbaar met de pont vanaf het centraal station. De veerboot is uitgerust om mensen met beperkte mobiliteit probleemloos van de overstap te laten genieten. Bij de entree van 'This is Holland' zijn er geen trappen en met de lift is het binnentrappenhuis te vermijden. Voor mensen met beperkte mobiliteit is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de vliegervaring wanneer ze zelf of met de hulp van een begeleider van de rolstoel naar de zitplaats kunnen overstappen. Er zijn veiligheidsgordels en houvast die de veiligheid tijdens de virtuele vlucht zouden vergroten.

Als de vliegervaring is afgelopen, is er een lounge op de begane grond, waar u wat eten en drinken kunt kopen. In deze lounge is het mogelijk om meer te weten te komen over wat er tijdens de experience te zien was dankzij de aanwezigheid van andere interactieve schermen. Nog een belangrijke opmerking; de locatie heeft een rolstoel aangepast toilet.

Het gebouw Holland Experience is toegankelijk voor mensen met een elektrische rolstoel of scootmobiel, mits de uitrusting maximaal 90 centimeter breed is. Als u in een rolstoel zit, is er helaas geen optie om de vliegervaring op te doen. Er zijn de interactieve panelen en de souvenirwinkel, maar geen oplossing om deel te nemen aan de vluchtervaring. Een bezoek aan de Holland Experience is dan ook niet echt aan te raden. Liever raden we een bezoek aan het Uitkijkpunt op de ADAM Toren aan. Deze locatie bevindt zich in dezelfde straat als This is Holland.

Klik hier voor tickets voor 'This is Holland'. Voor meer details over de bereikbaarheid kunt u een kijkje nemen op de website: Thisisholland. com.

Dit artikel is geschreven door stagiaire Alessandro en gebaseerd op zijn bezoek aan 'This is Holland' in september 2018. Ook de foto's zijn gemaakt door Alessandro.