Bereikbaarheid in Giethoorn

bloggen

Giethoorn is zo'n pittoresk plaatsje in Nederland dat het een blog op zich verdient om het unieke karakter ervan uit te leggen.

Giethoorn is een klein dorp ten noordoosten van Amsterdam in de Nederlandse provincie Overijssel. Het wordt ook wel “het Hollandse Venetië” genoemd en daar is geen overdrijving in! De stad heeft meer dan 150 bruggen en ligt in Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Dit dorp ligt midden in het Overijsselse kanalenstelsel, er waren geen wegen totdat er uiteindelijk een fietspad kwam! Tegenwoordig is varen een zeer populaire bezigheid onder toeristen, er zijn kanoroutes en motorboten te huur.

Ondanks de vele grachten en bruggen is Giethoorn goed bereikbaar en zijn de bruggen net breed genoeg voor een rolstoel. In sommige gevallen zal een rolstoel over de boog van de bruggen moeten worden geduwd. Er zijn meer voorzieningen in het dorp, zoals restaurants, hotels en bed&breakfasts.

Het geweldige nieuws is dat er een bootmaatschappij is die boottochten voor rolstoelgebruikers aanbiedt! De open boten hebben een ingebouwde lift die met een druk op de knop naar de bodem van de boot kan worden neergelaten. Elke boot biedt plaats aan maximaal 10 personen inclusief een of meerdere rolstoelen.

We raden een bezoek aan Giethoorn aan als Nederland op uw reisschema staat. Wij garanderen dat het een onvergetelijke ervaring wordt! Klik hier als u een rondvaart in Giethoorn wilt boeken.

Wilt u meer informatie of hulp bij uw bezoek aan Giethoorn, neem dan contact met ons op!

Hoe kom je van Amsterdam naar Giethoorn

  • Neem de trein vanaf Amsterdam Centraal Station naar Amersfoort*.
  • Overstappen in Amersfoort. Neem de trein naar Steenwijk*.
  • In Steenwijk neemt u bus 70 naar halte 'Hotel Giethoorn'. Trein van Amersfoort naar Giethoorn.
  • Geschatte reistijd: 2,5 uur.

*Reis je met een rolstoel of begeleider met een rolstoel, dan is het slim om vooraf een hellingbaan voor de trein te regelen.